Spyshots: Aston Martin Vantage S (2019)

Spyshots: Aston Martin Vantage S (2019)Voor wie het wat scherper/krachtiger mag is er binnenkort een Aston Martin Vantage S én een versie met manuele versnellingsbak!

Op termijn plant Aston Martin eveneens een AMR uitvoering van de nieuwe Vantage maar volgend jaar krijgen we eerst nog een Vantage S zoethoudertje. Behalve een beperkte gewichtsbesparing (-30 kg) en extra sportievere looks rekent de S voornamelijk op zijn (haar?) extra vermogen uit de 4.0-liter V8 van AMG makelij!

In de reguliere Vantage is die goed voor 510 pk waardoor we er vanuit gaan dat de Britse sportwagenbouwer toch wel richting 540 pk à 550 pk zal gaan. Nog steeds in combinatie met achterwielaandrijving en een 8-traps automaat.

Behalve de ontwikkeling van straffere Vantage S werkt Aston Martin ook naarstig door aan een versie met een manuele transmissie! Die is afkomstig van specialist Oerlikon Graziano en zal het doen met zeven verzetten maar aangezien de Duitse achtcilinder nog nooit gekoppeld werd aan een handbak vraagt de afstelling net iets meer tijd. Maar “medio 2019” moet deze transmissie beschikbaar zijn aldus CEO Palmer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...