Dit is de nieuwe Porsche Cayenne (2017)

Dit is de nieuwe Porsche Cayenne (2017)Op de officiële presentatie van de nieuwe Porsche Cayenne SUV is het nog héél even wachten, intussen kunnen we al genieten van (gelekte) beelden.

We wachten nog even op alle lovende woorden vanuit Zuffenhausen omtrent de nieuwe Cayenne SUV, een paradepaardje dat samen met de Panamera gezinswagen verantwoordelijk werd voor een groot deel van de verkoop. Daardoor heeft Porsche gelukkig voldoende budget om zich ook nog bezig te houden met prestigeprojecten zoals de 918 Spyder, 911 R en de 911 (991) GT2 RS.

Via de eerste – onofficiële – beelden krijgen we alvast een goede indruk van wat we mogen verwachten. De nieuwe Cayenne blijft zeer herkenbaar maar krijgt toch wat strakkere lijnen en een verhoogde achterzijde mee, iets wat we ook al zagen bij de nieuwste generatie Panamera. Met die vierdeurs berline deelt de Cayenne ook de vernieuwde interieurlayout met een groter touchscreen én interactieve drukknoppen als grootste eyecatchers.

Motorisch verwachten we zuinige diesels, efficiënte benzinemotoren en enkele sportieve GTS/Turbo uitvoeringen (al volgen deze ongetwijfeld iets later), de zakelijke consument kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe S E-Hybrid plug-in hybride. De kans is bovendien reëel dat we ook een Turbo S E-Hybrid topversie mogen verwachten met ongeveer 680 pk, 850 Nm en 66 g/km CO2.

De nieuwe Cayenne is dé blikvanger van Porsche op het Autosalon van Frankfurt.

Lees hier onze rijtest met de huidige Porsche Cayenne S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...