Spyshots: Porsche Cayenne (2017)

Spyshots: Porsche Cayenne (2017)Als alles goed loopt krijgen we later in 2017 een gloednieuwe Porsche Cayenne SUV!

Toen Porsche in 2002 de eerste Cayenne presenteerde stond het internet – en de volledige autowereld – in rep en roer! Waarom houdt een van de meest iconische sportwagenbouwers ter wereld zich bezig met het bouwen van praktische gezinswagens met een avontuurlijke inborst? Honderdduizenden verkochte exemplaren en een tweede generatie (2011) later is een dergelijke Porsche bijzonder logisch gezien de torenhoge verkoopcijfers.

De derde generatie is momenteel in de maak en moet normaliter nog dit kalenderjaar gelanceerd worden, het Autosalon van Frankfurt in september is daarvoor een goede kanshebber. Gezien de beperkte camouflage van de prototypes gaan we er vanuit dat de huidige vormgeving (in een strakgetrokken vorm) behouden blijft, het grote verschil zit vanbinnen!

Vanbinnen mag je hier letterlijk nemen want naast een nieuw en modern interieur (cfr de nieuwe Panamera) focussen de ingenieurs uit Zuffenhausen zich voornamelijk op een stevig dieet voor de Cayenne. Tot 200 kg zou er bespaard kunnen worden dankzij de keuze voor lichtgewicht materialen en moderne technieken, dit alles zonder het scherpe rijgedrag te verwaarlozen.

Het motorengamma van de toekomstige Porsche Cayenne zal voor elk wat wils omvatten, van een financieel interessante instapper tot de Turbo S krachtpatser en van efficiënte Diesels tot wederop een plug-in hybride uitvoering. Op een zuiver elektrische variant moet je nog niet direct hopen, daarvoor rekent Porsche eerst op de Mission-E berline tegen het einde van dit decennium.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Cayenne S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...