Video: Porsche Carrera GT vs 991 R

Video: Porsche Carrera GT vs 911 RTwee parels uit Zuffenhausen ontmoeten elkaar voor het eerst!

De Porsche 991 (911) R is piepjong in vergelijking met de andere maar minstens zo lovenswaardig. Een handgeschakelde 4.0-liter flat-six met maar liefst 500 pk en een zo aerodynamisch mogelijke vormgeving zonder gebruik te maken van spoilers, je moet het maar doen! Slechts 991 exemplaren waren er voorhanden en alle 918 eigenaars van een 918 Spyder kregen een voorkeursbehandeling, je zal jezelf dus moeten richten tot de occassiemarkt als je een 991R wilt! De oorspronkelijke vanafprijs van net geen 200.000 euro mag je gerust met factor 2 à 3 vermenigvuldigen!

De Porsche Carrera GT is een pak ouder met 1.270 geproduceerde exemplaren tussen 2003 en 2007, allemaal voorzien van een – eveneens handgeschakelde – 5.7-liter grote V10 die 612 pk wist te genereren. Die vloeiden allemaal richting de achteras zonder al te veel elektronische hulpmiddelen, vandaag de dag nog steeds behoorlijk tricky voor getrainde piloten. Net onder het miljoen euro kan je een Carrera GT op de tweedehandsmarkt vinden, onderhouds- en verbruikskosten onderschat je best ook niet in je financieel plan!

De oudste Duitser van het gezelschap hurkt sterk aan tegen het “hypercar” segment terwijl de R nu al een puristisch icoon is geworden, onze Britse vrienden van SCD gingen op pad met beiden en zochten naar hun diepste ziel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...