Officieel: Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid [680 pk / 850 Nm / 66 g/km CO2]

Officieel: Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid [680 pk / 850 Nm]Porsche schenkt ons een tweede groene Panamera, deze keer een Panamera Turbo S E-Hybrid met maar liefst 680 pk, 850 Nm én 66 g/km!

De nieuwste Panamera is een van de snelste exemplaren die Porsche ooit bouwde, nota bene voorzien van een hybride krachtbron. De 4.0-liter V8 uit de Panamera Turbo S krijgt hier het gezelschap van een elektromotor en krachtige batterij, goed voor 136 elektrische paarden die in combinatie met de 8-traps PDK automaat de vier wielen aansturen. Daarmee haal je 310 km/u en een theoretisch verbruik van 2,9 liter (66 g/km CO2!), ongezien in autoland.

Zuiver elektrisch kan je overigens 50 kilometer ver geraken en aan een regulier stopcontact duurt het 6 uur om je Panamera Turbo S E-Hybrid volledig op te laden, met een snellader minder dan de helft! Het laadproces kan je ook mooi volgen met het Porsche Communication Management systeem of via de Porsche Connect app voor de smartphone/watch voor de hippe premium sporthybriderijders!

Aan het praktische en luxueuze karakter van de nieuwe Panamera wordt er niets gewijzigd, wie écht op zoek is naar ruimte kan zelfs een 15 cm langere Executive versie verkrijgen in dezelfde configuratie. Naast keramische remschijven, 21″ velgen, adaptieve aerodynamica, luchtvering en het slimme Porsche Torque Vectoring Plus systeem krijg nog meer leuke gadgets en goodies.

Op het Autosalon van Genève beleeft deze nieuwe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid zijn publieksdebuut en tegen de zomer moet hij bij de dealer staan, al kan je nu wel al een bestelbon tekenen. In België betaal je €190.550 voor de Panamera Turbo S E-Hybrid, de Panamera Turbo S E-Hybrid Executive kost je minstens €204.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...