Volvo lanceert zowel XC60 als XC40 in 2017

Rijtest: Volvo XC90 T6 AWD2017 is voor de Zweden hét jaar van de SUV met een nieuwe XC60 en XC40!

De huidige generatie Volvo XC60 gaat al bijna tien jaar mee en blijft opmerkelijk genoeg de verkooplijsten overheersen. Op het aankomende Autosalon van Genève krijgen we een nieuwe XC60, een grotere verrassing is dat de nieuwe XC40 ook nog dit jaar ten tonele zal verschijnen!

Terwijl de nieuwe XC60 heel wat onderdelen zal delen met de grotere XC90’s zoals een ingekorte versie van het SPA platform (Scalable Product Architecture). Het motorengamma zal hier enkel drie- en viercilinders omvatten terwijl de vormgeving sterk zal overeenkomen met de grote SUV van Volvo. In vergelijking met de huidige generatie zal de aankomende XC60 zelfs iets groter zijn wat zijn praktische capaciteiten nog zullen verhogen.

De nieuwe 40-Reeks van Volvo zagen we alreeds in conceptvorm maar nog voor het jaareinde zullen we de XC40 te zien krijgen! Deze krijgt het gloednieuwe CPA platform (Compact Modular Architecture) mee dat voorzien is voor zowel benzine, diesels, hybride als een zuiver elektrische aandrijflijn. Later volgt er ook nog een nieuwe S40 berline en V40 break.

De sterke interesse van Volvo in de SUV’s is goed nieuwe voor de Gentse productiefaciliteit. Daar bouwen ze op dit moment de allerlaatste exemplaren van de XC60, op termijn zal dat in Zweden (en China) gaan gebeuren. Volvo Car Gent krijgt in ruil wel de volledige productie van de 40-Reeks mee, daarmee lijkt de werkzekerheid hier voor enkele jaren verzekerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...