Spyshots: Volvo XC60 SUV (2017)

Spyshots: Volvo XC60 SUV (2017)Geen nood, tegen de onthulling in 2017 zal deze nieuwe generatie Volvo XC60 er een pak beter uitzien!

Nu de grootste Volvo modellen allemaal – XC90, S90, V90, V90 Cross Country – allemaal in het nieuw zitten kunnen de Zweden zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van een nieuwe generatie XC60. Deze compact SUV is intussen al meer dan acht jaar in zijn huidige vorm op de markt – met enkele updates – en doet het desondanks nog steeds zéér goed in de verkoop, toch is er nu wel wat ruimte tot verbetering.

Designmatig zou de nieuwe Volvo XC60 een kleine versie van de XC90 worden, met dergelijke krachtige looks en unieke vormgeving mag het geen probleem zijn om het succes te continueren. Binnenin de prototypes herkennen we ook het digitale dashboard en centraal ingewerkt Sensus Infotainment and Digital Instrument Cluster.

Het reguliere gamma viercilinders (diesel/benzine) uit de 90’s zal ongetwijfeld ook zijn opwachting maken in de nieuwe XC60, een 1.5-liter driecilinder benzine (105 pk tot 180 pk) zou hier dé motorische nieuwigheid worden. Standaard rekent de XC60 op een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving, in de duurdere uitvoerigen kan dat indien gewenst aangevuld worden met een achttraps automaat en vierwielaandrijving.

Normaliter presenteert Volvo eerst een exotisch conceptmodel alvorens ze met een nieuwkomer naar buiten komen, ergens in 2017 verwachten we toch de nieuwe XC60.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...