500.000ste Volvo XC60 is een feit

volvo xc60 header
De Volvo XC60 bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn succesverhaal, het 500.000ste exemplaar rolde in Gent van de band.

De Zweedse XC60 werd gelanceerd in 2008 en staat sindsdien garant voor een blijvend succes. Het was een van de eerste compacte terreinwagens die geen vierwielaandrijving nodig had om zich te differentiëren, de andere autoconstructeurs kon niet snel genoeg werk maken van een waardige concurrent. Volvo mikt zelf graag op de Duitse vertegenwoordiging als de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLK, al mogen we zeker niet vergeten dat er in het Oosten ook enkele succesvolle segmentspelers zitten.

De 500.000ste XC60 werd specifiek gereserveerd voor een Amerikaanse eigenaar, daar is de wagen dan ook ongezien populair. Andere regio’s met mooie verkoopcijfers en groeimarge zijn China, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In de beginmaanden van 2014 werd er zelfs een verkoopstijging van 24% opgetekend, niet onlogisch na een beperkte make over van het succesrecept.

Het succes van de XC60 valt volgens Volvo enerzijds te verklaren door de gracieuze samensmelting met de grotere XC90 die op het einde van zijn levensloop is en anderzijds zijn er veel personalisatiemogelijkheden en diverse motorisaties voorhanden.

Het succes van de populaire Zweed is ook goed nieuws voor ons land, de productie vind namelijk exclusief plaats in Gent. Een goede 5.000 werknemers zijn daar bijna 24/24u druk in de weer om de wereldwijde vraag de baas te kunnen. Naast de Volvo XC60 rolt ook de S60 en V40 van de band bij Volvo Cars Gent, niet toevallig ook beiden modellen die het zeer goed doen qua verkoop!

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Volvo XC60 D4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...