Kia GT Stinger komt naar Europa met (ook) een dieselmotor

Officieel: Kia GT Stinger (2017)Goed nieuws uit Korea / Frankfurt, de knap gelijnde Kia GT Stinger sportberline krijgt sowieso een Europese kans met onder meer een krachtige dieselmotor.

Een bijzonder geslaagd design, een ware imagoboost, ruim/knap interieur en een veelbelovend rijgedrag, de samenvatting van de Kia GT Stinger is op zijn zachtst uitgedrukt veelbelovend te noemen. Toch zouden de beschikbare motoren het verhoopte succes hier wat fnuiken, wij Europeanen zijn niet zo zot van krachtige benzinemotoren in deze koetswerkvorm.

Maar niet getreurd, er zijn meer specificaties opgedoken waar er ook gesproken wordt over een 2.2-liter turbodiesel met minstens 200 pk. Daarnaast is er ook nog een 2.0-liter benzinemotor met 255 pk en de 3.3-liter V6 met 370 pk. Een achttraps automaat is standaard net zoals achterwielaandrijving, wie wil kan vierwielaandrijving verkrijgen.

Of we hier tegen het einde van het jaar de keuze zullen krijgen uit drie motorisaties voor de Kia GT Stinger zal de toekomst moeten uitwijzen, net zoals het uiteindelijke prijskaartje!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...