Officieel: Kia GT Stinger (2017)

Officieel: Kia GT Stinger (2017)Kia heeft met de GT Stinger eindelijk een blitse (vierdeurs)sportcoupé in de aanbieding!

Na het GT4 Concept, de spyshots en de vele teasers hadden we reeds door dat Kia met iets speciaals op de proppen ging komen, nu ze de wagen gepresenteerd hebben op het Autosalon van Detroit (NAIAS) is het pas écht duidelijk. De Kia GT Stinger is prachtig!

Designopperhoofd Peter Schreyer combineert opnieuw beeldschone en rustige lijnen met een sportieve inborst. Gezien Albert Bierman (ex BMW M) hier verantwoordelijk was voor het rijgedrag verwachten we daar ook heel wat van.

Onder de motorkap kan je kiezen uit een 2.0-liter viercilinder (258 pk / 350 Nm) of een 3.3-liter V6 (370 pk / 510 Nm), steeds voorzien van achterwielaandrijving en een achttraps automaat. Vierwielaandrijving is optioneel te verkrijgen.

Tegen de zonnige zomermaanden moet de Kia GT zijn debuut maken in de Verenigde Staten, tegen de herfst is Europa – mét België – aan de beurt. Prijzen zijn er nog niet, wel de wielbasis die een pak groter is dan de directe (Duitse) concurrenten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...