Alfa Romeo SUV komt ‘eind 2016’ [Stelvio]

Alfa Romeo SUV komt eind 2016 [Stelvio]Na de lancering van de Giulia kijkt Alfa Romeo nu naar een gloednieuwe SUV (“Stelvio” in de wandelgangen), normaliter een wereldpremière voor het Autosalon van Los Angeles in het najaar!

De voorbije jaren moest Alfa Romeo het enkel hebben van de compacte bolides (MiTo en Giulietta) maar gelukkig kregen deze net op tijd het gezelschap van de 4C Coupé en 4C Spider. Rasechte sportwagens, heerlijk luid en o zo onpraktisch maar wel een pure belichaming van waar Alfa Romeo voor staat: passie, dynamiek, emotie en rijplezier! Volgens dat succesrecept zag de Giulia QV eveneens het levenslicht, omdat we hier in Europa toch voornamelijk auto’s met het hoofd in de plaats van met het hart kopen voorzag Alfa Romeo gelukkig ook reguliere diesels en benzinemotoren. Zeer binnenkort wordt de productie van de Giulia opgestart en dat geeft het Italiaanse ontwikkelingsteam de vrijheid om zich te focussen op iets anders, volgens insiders is het volgende product, een SUV die een pak volume moet zien te draaien, zelfs al bijna klaar!

Zodanig klaar zelfs dat Alfa de onthulling van de Stelvio (naam nog niet officieel) zou voorzien zijn voor het Autosalon van Los Angeles in november, per direct ook een logische toevoeging ginds aan het passievolle gamma met de 4C’s en Giulia. Designmatig mag je rekenen op een verhoogde Giulia met unieke accenten, onderstaande voorbeelden van digitale kunstenaars moeten je alvast in de goede richting zetten.

Ook bij de Stelvio SUV zouden we naast efficiënte diesel- en benzineviercilinders een Quadrifoglio topversie met een potente V6 krijgen, al moeten we wat voorzichtigheid inbouwen gezien de vertragingen die de Giulia opliep.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...