OFFICIEEL: Nieuwe Corvette Z06 is krachtigste ooit!

Corvette Z06 2015
De nieuwe Corvette is de krachtigste productiewagen ooit gebouwd door General Motors. 

Een echt grote verrassing is het niet, want bij de voorstelling van de wagen op de Genève motor show werd de Corvette voor de eerste maal getoond voor het Europese publiek. Bij die première werd de motor reeds onthuld: een 6.2L supercharged V8 motor met vermoedelijk 625 paarden onder de motorkap.

Chevrolet doet er echter nog een schepje bovenop. Bij het laatste persbericht kregen we te horen dat de V8 maar liefst over 650 pk zal beschikken. Dit is een verbluffende 145 pk meer dan de vorige generatie.  Hoe dit allemaal mogelijk is? Door de 1.7L Eaton supercharger. De Corvette probeert met dit blok mee te dingen in de hoogste klasse van de Supercars en moet enkel zijn meerdere nog erkennen in de Porsche 918 Spyder, de Mclaren P1, de Lambo Aventador en enkele toppers van Ferrari (Laferrari, F12 Berlinetta, FF). Concurrentie om U tegen te zeggen.

Buiten het bijzonder krachtig motorblok pakt Chevrolet ook uit met een nieuwe automatische transmissie. De 8-trap automaat (8L90) met dubbele koppeling analyseert en voert 160 commando’s per seconde uit. Voor het extra race gevoel kan je de automaat ook aansturen via pedalen aan het stuur, die volgens Chevrolet acht honderste van een seconde sneller schakelt dan andere Supercars in dat segment.

Mocht je enkele duizenden euro’s te veel hebben en je beslist om de nieuwe Z06 in huis te halen, zal je wel nog moeten wachten tot begin 2015.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...