Officieel: Chevrolet Corvette E-Ray eAWD V8 3LZ (2023)Enkel in Amerika kunnen ze de 70ste verjaardag van de Corvette vieren met een 655 pk sterke Corvette E-Ray hybride…

Vandaag de dag is er in Europa reeds de nodige keuze in het sportieve EV segment. Onze Amerikaanse vrienden zien het nog relatief anders en blijven volop sportwagens met benzinemotoren ontwikkelen, bouwen én verkopen. Al tonen ze ook hun elektrische talent, bijvoorbeeld met de Chevrolet Corvette E-Ray.

De nieuwe generatie Chevrolet Corvette creëerde al heel wat buzz met zijn middenmotor layout, de Corvette E-Ray gaat nog een stapje verder. Niet enkel is er hier vierwielaandrijving voorhanden en weegt de Amerikaanse sportwagen maar liefst 1.712 kg. Ook is er een elektromotor aanwezig waardoor het systeemvermogen op 655 pk ligt, de trekkracht (Nm) werd niet gespecificeerd. Daarmee is de Chevrolet Corvette E-Ray dé krachtigste variant ooit, toch qua 0-96 km/u sprint (2,5 seconden). Een mooi kado’tje voor de 70ste verjaardag van deze iconische muscle car. De kwart mijl haal je in 10,5 seconden (209 km/u).

De Chevrolet Corvette E-Ray is voorzien van een 6.2-liter V8 benzinemotor (495 pk / 639 Nm, achterwielen) en elektromotor (160 pk / 165 Nm, voorwielen). De 1,9 kWh accupack hoef je trouwens niet op te laden met een stekker, daarvoor rekent hij volledig op regeneratieve energie verkregen tijdens uitrollen en remmen. In de Stealth Modus kan je – over korte afstanden en aan maximaal 70 km/u – zuiver elektrisch rijden.

Of Chevrolet de Corvette E-Ray in Europe gaat commercialiseren is momenteel niet geweten. In ‘Murica vragen ze ongeveer 104.000 dollar voor de 1LZ in coupévorm, reken op 6.000 dollar extra voor de cabrio en wapperende haren. Visuele verschillen zijn er bijna niet te bespeuren al is de optionele Electric Blue Stripe Package wel een weggever.