Officieel: Chevrolet Camaro Convertible 2016

Officieel: Chevrolet Camaro Convertible 2016Ook de nieuwe Chevrolet Camaro Convertible maakt zijn intrede!

Na de nieuwe Chevrolet Camaro Coupé was het afwachten geblazen tot wanneer de Amerikanen de tijd rijp achten voor de dakloze variant te presenteren, met de nakende zomer voegden de reeds de daad bij het woord om geen enkel streepje zon te moeten missen. Het stoffen cabriodak blijft ook bij deze generatie behouden, tot een snelheid van 50 km/u kan je het openen en sluiten. Dat volautomatisch proces vergt geen enkele manuele handeling (lees: vergrendeling) en dit is uniek in het segment aldus Chevrolet, het is maar dat jullie het weten!

Zowel het interieur, gadgets als motorenaanbod blijven gelijklopend bij de Convertible als bij zijn gesloten evenknie. Naast de gekke 6.2-liter V8 (440 pk / 617 Nm) is er sinds kort ook een (fiscaal) meer aantrekkelijke viercilinder, deze bezit met 270 pk ook nog steeds voldoende vermogen. Als tussenmaatje is er ook een uitvoering met een V6 (330 pk) maar het is nog af te wachten of het volledige motorenaanbod hier ook in Europa aangeboden zal worden.

Begin 2016 mogen ze in ‘MURICA vergrijpen aan dit legendarisch icoon, als alles goed loopt komt de Camaro Convertible nog voor de volgende zomer naar België. De enige echte concurrent blijft natuurlijk de vernieuwde Ford Mustang Convertible die sinds lang terug officieel verkrijgbaar zal zijn bij ons, toch verwachten we slechts een handvol van deze muscle cars op onze wegen te zien!

Lees hier onze rijtest met de vorige generatie Chevrolet Camaro Convertible V8!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...