Officieel: Chevrolet Corvette C8 (2019)

Officieel: Chevrolet Corvette C8 Stingray (2019)Groot nieuws in Amerika, er is een nieuwe Chevrolet Corvette met 500 pk waarbij het motorblok achteraan ligt!

In onze regio’s is de nieuwswaardigheid van de nieuwe Chevrolet Corvette misschien minder groot, in Amerika zijn ze zowaar in extase! Visueel mag de nieuwe generatie (C8) dan wel behoorlijk herkenbaar voorkomen met een modern interieur, de technische layout is dan weer talk of the town voor de komende dagen/maanden/jaren.

Bij deze Chevrolet Corvette C8 Stingray (de “basisversie”) ligt de 6.2-liter V8 (mét cilinderuitschakeling) namelijk achterin zoals de Europese sportwagenbouwers al een tijdje doen. De achteras van de Amerikaan krijgt 500 pk / 630 Nm ter verwerken, een 8-traps automaat met dubbele koppeling zorgt er op zijn beurt voor dat zoiets ietwat ordentelijk zal gebeuren.

Op officiële prestatiecijfers is het nog even wachten maar voor de 0-100 sprint (lees: 0-60 mph) houden ze rekening met een chrono van ongeveer 3 seconden. Voor wie op zoek is naar nog straffere prestaties is er de Z51 Performance Pack dat betere Pilot Sport 4S banden, krachtigere remmen, sportuitlaat en adaptieve dempers omvat. Desgewenst in combinatie met extra aerodynamische hulp (lees: spoilers)!

Chevrolet zal de nieuwe Corvette aanbieden voor ongeveer 55.000 dollar, vooralsnog zijn er geen Europese plannen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...