Poll: Audi RS e-tron GT vs Porsche Taycan vs Tesla Model S (2021)Zowel de Audi RS e-tron GT, Porsche Taycan Turbo S als Tesla Model S Performance kunnen we als “supersnel” omschrijven. Maar wie is nu de snelste?

Elektromotoren zijn niet enkel (iets) milieuvriendelijker voor Moeder Natuur, dankzij de ogenblikkelijke vermogensopbouw zijn ze ook opmerkelijk snel. Automerken spelen daar maar al te graag op in met krachtige topversies die ongelooflijke prestatiecijfers kunnen voorleggen. Dit desondanks het stevige meergewicht dat de (loodzware) batterijpacks met zich meebrengen.

Mits het nodige budget kan je in het EV-topsegment voor een Audi RS e-tron GT (646 pk, vanaf 143.200 euro), Porsche Taycan Turbo S (781 pk, vanaf 191.724 euro) of Tesla Model S Performance (789 pk) opteren. Allemaal zetten ze vlot 2.300 kg op de weegschaal maar dankzij de slimme software en noodzakelijke vierwielaandrijving tikken ze sneller dan verwacht 100 km/u (en meer) aan. Beide Duitsers delen de nodige onderdelen terwijl de Amerikaanse inzending intussen opgewaardeerd wordt met nog meer vermogen in de Plaid+ topversie

Onze Britse collega’s van CarWOW zochten even uit – in mindere weersomstandigheden – welke nu ook de allersnelste is!

Audi RS e-tron GT vs Porsche Taycan vs Tesla Model S

View Results

Laden ... Laden ...