Officieel: BMW M760Li xDrive [600 pk / 800 Nm]

Officieel: BMW M760Li xDrive [600 pk / 800 Nm]BMW lanceert met de M760Li haar absolute topuitvoering, voorzien van nog meer luxe én een krachtige V12 motor!

München ziet niets in een sportieve limousine en laat daarom reeds enkele jaren de kans liggen om met een volwaardige M7 naar buiten te komen. Ietwat onbegrijpelijk, want de concurrentie doet het wél en weet toch wel wat exemplaren ervan te slijten aan CEO’s, regeringsleiders en gangsters. Om die doelgroep ook niet teveel te ontgoochelen, voorziet BMW gelukkig wel opnieuw een M760Li xDrive. Dat is een verlengde vierwielaangedreven 7-Reeks met een V12 benzinemotor en sportieve looks (aerodynamische aanpassingen, dikkere bumpers, spoiler, gelakte 20″ sportuitlaat). Toch wat liever anoniem door het verkeer cruisen? Dat kan als je ” V12 Excellence” versie kiest (zonder meerprijs) en daardoor een pak meer ingetogen voor de dag komt.

Onder de motorkap van de BMW M760Li xDrive ligt er een 6.6-liter twaalfcilinder, goed voor 600 pk en 800 Nm! Dat zijn exact dezelfde cijfers als Alpina uit haar B7 weet te halen, de huistuner rekent dan weer wel op een V8 en die heeft een minder romige loopcurve dan de V12. Met deze superlimousine haal je 100 km/u in 3,9 seconden vanuit stilstand, bij 250 km/u is de acceleratiepret voorbij, tenzij je wat extra euro’s op tafel legt en je kan doorgaan tot 305 km/u!

De BMW M760Li xDrive beleeft zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève begin maart, later dit jaar kan je hem normaal gezien nog wel in ontvangst nemen bij de lokale dealer voor een stevig (momenteel nog onbekend) prijskaartje. Officieel heeft BMW dus nog steeds geen M7, maar met deze sportieve limousine heeft niemand nog reden tot klagen en hoeft München de psychologische taboe niet te doorbreken. De Mercedes-AMG S65 Berline heeft hiermee ook eindelijk een volwaardige concurrent, de Audi S8 Plus staat er maar wat kinderlijk bij met zijn V8.

Lees hier onze rijtest met de BMW 730d xDrive!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...