Officieel: BMW ALPINA B7 xDrive [600 pk / 800 Nm]

Officieel: BMW ALPINA B7 xDrive [600 pk / 590 Nm]De kans is klein dat BMW ooit met een volwaardige M7 naar buiten komt, gelukkig neemt huistuner Alpina die taak op zich met de nieuwe B7 xDrive!

Momenteel zijn er slechts een handvol motorisaties te verkrijgen van de nieuwe BMW 7-Reeks én daar hebben we Alpina al met hun luxueuze – en sportieve visie – op het vlaggenschip uit München. Officieel een “tuner” maar zelf verkiezen ze de term “veredelaar”, als je hun sprookjesachtige creatie en bijhorende foto’s ziet begrijp je ongetwijfeld waarom.

Deze Alpina B7 rekent op de gekende 4.4-liter V8 – de basis uit de bestaande 750i – en kietelt die tot een waanzinnige 600 pk en 800 Nm koppel, goed voor een 0-100 km/u sprinttijd van slechts 3,6 seconden.. Dat is inderdaad sneller dan de M4 GTS! Met een topsnelheid van 310 km/u kan je ook goed mee met diverse sportwagens, kwestie om deze vierwielaangedreven luxelimousine even sportief op de kaart te zetten!

Qua interieurafwerking kan je bij BMW behoorlijk ver gaan, dankzij het BMW Individual programma is bijna alles mogelijk zolang je er maar voor wil betalen. Alpina doet ongeveer hetzelfde en levert torenhoge kwaliteit, visueel voorzien ze wel de huisidentiteit met hier en daar een spoiler of scherp randje. De multispaaks 20″ velgen mochten natuurlijk ook niet ontbreken!

De BMW Alpina B7 wordt voorgesteld op het aankomende Autosalon van Genève in maart, later dit jaar zal hij beschikbaar zijn bij de gespecialiseerde BMW dealers. Een prijs op een dergelijke creatie plakken is nooit gemakkelijk, reken toch maar best op ongeveer 150.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de BMW 730d xDrive!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...