Officieel: Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF
Op het Goodwood Festival of Speed stelde Mazda het hardtop-vervolg van de MX-5 voor: de Retractable Fastback (RF).

Afgelopen weekend lag hét centrum van de automobiele belangstelling opnieuw aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk: de befaamde heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed. Naar goede gewoonte was ook Mazda aanwezig en zij maakten van de gelegenheid gebruik voor het Europese debuut van de MX-5 RF (Retractable Fastback). De nieuwe hardtop, aldus. Met evenveel bagageruimte (130l). En mét glazen achterruit.

De nieuwe kap opent en sluit met het omzetten van een schakelaar en dat kan bij snelheden tot 10 km/u. Het openen zelf duurt slechts 12 seconden. De RF krijgt dezelfde motoren en biedt ook hetzelfde rijplezier als zijn broertje met stoffen dak, maar biedt in de winter en op de snelweg net dat beetje extra aan isolatie. De lancering van de MX-5 met targa-allures wordt verwacht in de herfst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...