Gespot: Koenigsegg Agera R

Gespot Koenigsegg Agera R Londen
De Agera R: bruut, bruter, bruutst! 

Mocht je ooit de kans krijgen om een Koenigsegg tegen te komen op de weg dan mag je jezelf alvast gelukkig prijzen. Met extreem lage productiecijfers en een extreem hoge aankoopkost zitten de Zweden in dezelfde klantengroep als Pagani. Supersportwagens die gebouwd worden vanuit de ziel van de oprichter en bijna volledig met de hand worden gebouwd. Een ongeloofelijke prestatie, maar het is nogmaals duidelijk als je ergens wil voorgaan, dat het perfect mogelijk is.

Deze  in Londen gespotte Agera R is van een vermogende Arabier die tijdens het warme seizoen wegtrekt uit de Midden-Oosten en naar Europa komt overzomeren. De wagen werd eerder al gespot in Cannes, St. Tropez en Monaco. Het is op zich al best opmerkelijk dat iemand een hypersportwagen gebruikt om door Europa te knallen, maar dat draagt des te meer bij aan de magie die rond dit model hangt. Mocht je willen, geraak je bijna moeiteloos tot aan 400 km/u dankzij de supersterke V8 met 2 turbo’s. Er is maar liefst 1.100pk aanwezig, een sprint van 0 naar 100km/u  is al voorbij in 2,9 seconden, en binnen de 15 seconden ben je al voorbij de 300km/u. Daarmee is hij officieus de snelste wagen ter wereld, het Guinness Book of Records moet de racedata enkel nog verifiëren.

Dat je de aandacht kan wegtrekken uit Londen waar je Veyron’s, Maybach’s en Lamborghini’s met hopen te gelijk kan aanschouwen is al een prestatie op zich, maar het kan nog beter! Zo werd de Agera R voorgesteld tijdens het Autosalon van Genève met een skibox op het dak, volgens Koenigsegg kan je er zonder problemen 300km/u mee halen. Ideaal voor de wintersportfans onder ons die een klein vermogen hebben verzameld, want de kostprijs schommelt rond het miljoen euro. In ruil voor deze grote som geld krijg je uiteraard veel vermogen en prestaties terug, maar ook naar de toekomst toe zit je vrij safe. Koeningsegg bouwt namelijk zonder probleem je huidige CCX om tot bijvoorbeeld een Agera model, redelijk ongezien in de autowereld.

Spotterseer gaat naar Ghent Photography voor deze Zweedse spot!

Gespot Koenigsegg Agera R Londen

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...