Officieel: Mercedes-Maybach S650 Cabriolet [630 pk / 1.000 Nm]

Officieel: Mercedes-Maybach S650 Cabriolet [620 pk / 1.000 Nm]Biedt zo’n S65 AMG Cabrio net niet de luxe, vermogen en comfort dat je verwacht? Probeer dan een van de 300 exemplaren van de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet op de kop te tikken!

Na de Maybach Vision 6 Concept en de teaser hadden we torenhoge verwachtingen, Das Haus lijkt ze op het eerste zich allemaal in te lossen met deze Mercedes-Maybach S650 Cabriolet. Oftewel de meest luxueuze vorm van openlucht exclusiviteit aldus het persbericht en dat is misschien wel de beste omschrijving die er is, slechts 300 exemplaren zullen er gebouwd worden!

Daarvan gaan er alvast 75 naar Amerika. China, de olierijke Emiraten en Rusland zullen ook ongetwijfeld sterke interesse tonen. Een prijsindicatie is er momenteel niet maar als je de 200.000 euro (vanafprijs) van de Mercedes-Maybach S600 in achting neemt begrijp je dat deze gelimiteerde luxecabrio niet goedkoop zal wezen.

Om het verschil met de eerdergenoemde S65 Cabrio toch duidelijk te maken krijgt de S650 Cabriolet extra chroom rondom, blitse Maybach logo’s, een nieuwe voorbumper en unieke 20″ velgen. De wielbasis blijft identiek aan de reguliere S-Klasse Cabriolet, het interieur krijgt hier wel een luxueuze make-over zoals we ook al zagen bij de S600 Maybach variant.

Slechts drie kleurencombinaties zullen er voorhanden zijn van de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet, zijnde Zircon Red (exterieur) + Porcelain / Black (interieur), Cote d’Azur Blue + Porcelain / Saddle Brown of Diamond White + Porcelain / Yacht Blue. De stoffen kap blijft automatisch openen en sluiten in een twintigtal seconden en komt in een mooie contrasterende kleur. De bagageruimte blijft hier redelijk beperkt maar je krijgt wel een passende kofferset én een door CEO Dieter Zetsche ondertekend certificaat mee.

Onder de lange motorkap ligt er hier een 6.0-liter V12 met twee turbo’s, goed voor een stevige 630 pk en 1.000 Nm! De 100 km/u mijlpaal kan je alreeds bereiken in vier tellen en bij 250 km/u bereik je de topsnelheid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...