BMW gunt haar werknemers echte vrije tijd

BMW Burnout 1-Reeks M-Coupe
BMW wil burn-outs helpen voorkomen door haar werknemers volledig met rust te laten wanneer ze dat aangeven.

Steeds meer voornamelijk hoger opgeleide personeelsleden krijgen te maken met een burn-out. Dat schaadt in de eerste plaats natuurlijk de persoon zelf, maar ook voor het bedrijf in kwestie is het niet makkelijk wanneer een werknemer daardoor langdurig afwezig is. BMW erkent het probleem en wil met haar werknemers afspraken maken over de periode van de dag waarin ze in principe niet bereikbaar zijn. Zo willen ze hen beter beschermen tegen een burn-out.

Wie daarentegen op weg naar het werk al enkele telefoontjes wil doen of na het avondeten het niet kan laten zijn e-mails te behandelen, zal dat natuurlijk nog steeds kunnen doen. Sterker nog, mogelijks krijgen ze er zelfs compensatie voor. Maar BMW wil vooral voorkomen dat er te veel vrije tijd overgaat aan overwerk. Voorlopig gaat het enkel over de werknemers van de vestigingen in Duitsland, maar misschien kunnen Belgische werknemers in de toekomst ook van dezelfde regeling genieten. (Via: Trends)

Rijtest BMW M6 Coupe 09

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...