De Alfa Romeo 4C is de mooiste auto van 2013

Alfa Romeo 4C
Een jaar lang mag de Alfa 4C rondrijden met het lint van de allermooiste, terwijl ook de Porsche 918 Spyder en de Aston Martin CC100 in de prijzen vielen!

Missverkiezingen, het blijft ten alle tijden voer voor eindeloze discussies. Over smaken en kleuren valt niet te twisten wisten ze ons in het verleden al te melden, maar bij auto’s speelt er zoveel meer mee dan een knap gezicht en een intelligent voorkomen. Op het Franse Festival Automobile werd er toch een consensus bereikt door maar liefst 100.000 internetstemmers: de Alfa Romeo 4C is de allermooiste wagen van 2013. Als beloning voor deze prestigieuze titel krijgt de Italiaanse mini-supercar een gratis reclamecampagne met een budget van 100.000 euro!

De ereplaatsen gingen naar de BMW 4-Reeks Coupe, de Mercedes CLA-Klasse en de Mazda 3. De Peugeot 308, Lexus IS300h, Jeep Grand Cherokee en Renault Captur haalden de shortlist niet, al werden ze wel gelauwerd voor hun leuke vormgeving.

In de categorie supercars waren de geselecteerden ook niet van de minste. De Britse Rolls Royce Wraith nam het op tegen de Italiaanse Ferrari LaFerrari en de Duitse BMW i8, maar het was de knappe Porsche 918 Spyder die met de titel ging lopen. Bij de Concepten was die eer weggelegd voor het verjaardagscadeau van Aston Martin aan zichzelf; de CC100. De Pininfarina Sergio, Lamborghini Egoïsta en de Smart FourJoy werden bedankt voor de moeite.

Daarnaast werden er nog een resem prijzen uitgedeeld om toch nog wat mensen & merken gelukkig te maken. Zo werden de Peugeot 308 gelauwerd voor het knappe interieur, de BMW i modellen voor hun ecologisch gedachtengoed en nog enkele awards voor jonge autodesigners, het mooiste boek en een architectuurprijs. De Belgische eer werd verzilverd dankzij Lies De Mol met de prijs voor de mooiste foto!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...