Gerucht: Seat Leon Cupra R

Seat Leon Cupra 2013 Header
Met de komst van de Leon is Seat back in business. Naast een Leon Cupra spreken geruchten nu ook van een extreme Cupra R.

Het waren lastige tijden voor Seat de laatste jaren, maar met de komst van de nieuwe Leon lijkt het bedrijf wel uit het as herrezen. We reden al met de vijfdeurs en binnenkort kunnen we jullie een rijtest voorschotelen met de uiterst strakke Leon SC. Op de pittige Leon Cupra is het nog even wachten.

Naast de Cupra zou Seat volgens de laatste berichten nu ook echter een extra hevige Leon Cupra R op de planning hebben. Met andere woorden een Leon met een stevige bodykit, een extra sportieve ophanging en maar liefst 4 uitlaatpijpen. Binnenin komen vermoedelijk hardcore Recaro kuipzetels, de nodige badges en wat leuke performance-details. Belangrijker nog is de krachtbron: de Leon Cupra R zou een 2.0-liter turbomotor krijgen met maar liefst 300 pk, gekoppeld aan een DSG-transmissie en een vierwielaandrijving. Een sprint van 0-100 km/u in een Seat Leon in een kleine 5 seconden? We zijn benieuwd wat daarvan in huis komt. (Via: Autocar)

Seat Leon Cupra 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...