Poll: Alfa Romeo 4C vs. Porsche Cayman S

Poll_Porsche_Cayman_Alfa_4C
Italiaanse passione of Duitse Gründlichkeit? Geen evidente keuze.

Alfa Romeo lanceert de 4C in een beperkte oplage van 1.000 stuks. Ongeveer de helft daarvan steekt de grote plas over, wat wil zeggen dat er nog een 500-tal beschikbaar zijn op de Europese markt. Elk van die exemplaren zal ongeveer 60.000 euro gaan kosten, over 240 pk beschikken en amper 895 kg wegen.

En dat maakt de 4C tot concurrent van de Porsche Cayman S. Want met een prijs van ongeveer €64.000 en een sprinttijd van nul naar honderd in 4,7 seconden – de 4C is twee tienden sneller – zijn de gelijkenissen op papier behoorlijk treffen. De vraag is dus wat jij zou kiezen. Een lichte Alfa met een 2.0 liter benzinemotor die 240 pk naar de achterwielen stuurt of een – nog steeds lichte, maar toch wel 1.295 kg wegende – Cayman S met een zescilinder met 325 pk die 283 km/u kan aantikken?

Alfa Romeo 4C of Porsche Cayman S?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...