BMW i3 haalt 100.000 testritten binnen

BMW i3 Coupe
De kleinste BMW i telg in voorlopige elektrisch gamma doet het zeer goed, al 100.000 testritten werden er aangevraagd met de i3.

Eind dit jaar krijgen we de eerste echte BMW i te zien in de showrooms. De i3 krijgt de elektrische eer van het moederbedrijf zonder in te boeten aan de sportieve eigenschappen die we verwachten van het Beierse bedrijf. Geïnteresseerden hadden de kans om een testrit te boeken met de i3 wanneer de eerste exemplaren echt van de band beginnen te rollen, met 100.000 aanvragen kunnen we alvast stellen dat er interesse is voor deze groene bolide.

Motorisch krijgen we 170 pk en 250 Nm koppel, en dat terwijl er een actieradius is van 160 kilometer met 1 laadbeurt van de lithium-ion batterij. Met een bagageruimte van meer dan 250 liter en 4 volwaardige zitplaatsen zou dit wel eens de ideale premium stadswagen kunnen worden. Binnenin worden we ook verwend met kwalitatieve materialen zoals Eucalyptus hout en geborsteld aluminium, maar misschien is dat toch net wat van het goede teveel. Naast deze vijfdeurs zou je ook kunnen gaan voor een driedeursvariant, al zijn de productieplannen daaromtrent veel vager. Wel weten we dat we midden 2014 de sportieve i8 mogen verwachten en hier en daar wordt er al gesproken over een i5.

BMW i3 Coupe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...