Officieel: Seat Toledo

Seat Toledo 2013
De nieuwe Seat Toledo is een feit.

Eindelijk zouden we zeggen. Want wat ons betreft, wilden we de vorige Toledo al vergeten toen die nog in productie was. Die werd overigens vroegtijdig gestaakt wegens te weinig succes. Al kwam hij van de hand van onze landgenoot Walter da Silva, een echte schoonheid was het niet.

Zodus waren we best benieuwd naar de nieuwe Toledo, die in Genève nog als conceptversie stond. En eigenlijk is er sinds die conceptversie niet veel gewijzigd. In het rood zag hij er wel net iets leuker uit en ook de velgen waren iets sportiever. En is ‘sportief’ nu net niet hoe Seat zich wil positioneren in de Volkswagen-familie? Helaas gooien ze de sportieve elementen overboord en wat overblijft is iets wat zeer nauw aanleunt bij de nieuwe Skoda Rapid. Zelfs nog niet in de verste verte horen we geluiden van een FR of Cupra uitvoering.

De nieuwe Toledo meet 4,48 meter lang en wordt in eerste instantie leverbaar met 2 benzines en 2 diesels in verschillende vermogensuitvoeringen. TFSI-blokken aan benzinezijde met een vermogen van 75 tot 125 pk en de bekende 1.6 TDI met een vermogen van 90 tot 105 pk. Vanaf begin volgend jaar verwachten we hem bij de Belgische dealers, in Spanje en Portugal al vanaf November.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...