Teaser: Fiat Viaggio

Fiat Viaggio
Fiat geeft een kleine preview van de Viaggo, essentieel een Dodge Dart met Italiaanse badge.

Fiat zal op het autosalon van Beijing later deze maand de Viaggio voorstellen, het Italiaanse broertje van de Dodge Dart. De voorkant van de wagen kreeg wel enkele differentiërende lijnen en ook de achterlichten werden hertekend. Chroom afwerking rond de grille, mistlampen, zijruiten en op de koffer moeten de Viaggio een eleganter voorkomen bezorgen.

Voor de liefhebbers: ‘Viaggio’ betekent in het Nederlands ‘reis’. De vierdeurs is 4.679 mm lang, 1.850 mm breed en heeft een wielbasis van 2.708 mm, waarmee de vierdeurs perfect in het C-segment past. Met de wagen wil Fiat een prominente plek innemen op de Chinese markt, maar de Viaggio zou later eventueel ook aangepast naar Europa kunnen komen. Onder de motorkap ligt alvast een 1.4-liter Tjet met een vermogen van ofwel 120 pk of 150 pk, gekoppeld aan een manuele vijfbak of Fiat’s nieuwste automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...