Fiat Ellezero en Panda 4×4 komen eraan!

Fiat Panda 4x4 L-zero
Spyfotografen wisten onlangs de Fiat Ellezero (L-Zero) en Fiat Panda 4×4 vast te leggen! Binnenkort zien we ze zonder camouflage.

Ten eerste is er de Fiat Ellezero, die in Genève voorgesteld zal worden. Dit model wordt normaal gezien de opvolger van de Fiat Multipla, maar zal iets compacter worden. Zijn afmetingen kunnen vergeleken worden met die van de MINI Countryman. Als we dan kijken naar de styling van het wagentje, herkennen we op het eerste zicht wat van de Fiat 500. Het lijkt er dus op dat Fiat hetzelfde zal doen met haar 500 als MINI deed met haar Cooper.

Volgens de fotografen doet het interieur nogal Spartaans aan, toch is er ruimte voor zetels in 2 kleuren en verschillende metalen accenten. Hoe het interieur er precies zal uitzien, valt dus nog af te wachten, al zijn we van de Italianen toch een redelijk extravagant interieur gewend. Onder de motorkap vinden we allicht de line-up van motoren terug die we in de Fiat 500 terugvinden. De meest zuinige zou dus de Fiat 500 TwinAir worden. Er is direct ook al sprake van een Abarth-variant met een 1.4-liter turbomotor met 135 pk.

Verder zijn de Italianen druk bezig met het bouwen van de Panda 4×4. Dit model staat iets hoger op zijn poten, krijgt beschermplaten en natuurlijk ook vierwielaandrijving. Ook dit model vinden we normaal gezien terug op het autosalon van Genève. Onder de motorkap vinden we de line-up van de Panda terug, een 1.3-liter dieselmotor, een 1.2-liter benzinemotor en een 0.9-liter TwinAir motor dus. (via WCF & AW)

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Fiat Panda.
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500. 

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...