Autosalon Brussel 2012: Seat

Seat Autosalon Brussel 2012
De IBX Concept in Paleis 11 werpt een blik op de toekomst van Seat.

Bij Seat in Paleis 11 vinden we de IBX Concept, een voorbode van de toekomst bij Seat. De kleine SUV werd reeds eerder voorgesteld en deelt elementen met de Audi Q3. Onderhuids is de IBX Concept een hybride met een volledig elektrische actieradius van 45 km, daarna springt een TDI of TSI motor de elektromotor bij. Productieplannen zijn er nog niet, maar het design zullen we zeker en vast zien terugkomen op modellen in de nabije toekomst.

Iets verder op de stand vinden we de facelift terug van de Exeo en Exeo ST, het model dat langszij nog steeds doet denken aan de Audi A4. Logisch, aangezien het onderhuids precies de vorige generatie A4 betreft. De facelift voorziet LEDs vooraan en enkele minimale wijzigingen.

Daarnaast toont Seat de Ibiza, Leon, Altea en Alhambra. De Seat Mii is net als de Skoda Citigo afwezig. De meest sportieve wagen op de stand is de Seat Leon Cupra R, die 265 km/u rijdt dankzij een 2.0-liter TSI-blok met 265 pk. Een sprint van 0-100 km/u is reeds voorbij na 6,2 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...