Autosalon Brussel 2012: Kia Line-up

Kia Optima 2012
Kia zal in Paleis 8 van het Autosalon van Brussel twee nieuwigheden voorstellen, welke lees je hier.

De Kia Optima wordt ongetwijfeld voor velen een eerste ontdekking met de nieuwe D-segment Sedan van het Koreaanse merk. Met het model wil Kia graag iets hoger mikken, zelfs richting Duitse concurrentie. Esthetisch is hij zeker bij de les, met een Coupé-achtige look, 18″ velgen en relatief forse afmetingen (4,84 meter lang). Onder de motorkap is langs dieselzijde plaats voor een 1.7 CRDi met 135 pk, een motor dat het merk deelt met de i40. Wie liever voor benzine kiest kan bij een 2-liter blok terecht met 170 pk. Prijstechnisch is de Optima zeer interessant, hoewel hij pas bij 32.590 euro start wordt hij meteen quasi full-option geleverd. Standaard krijg je namelijk navigatie, keyless-go, lederen interieur en ga zo maar even door. Daarnaast wordt de Optima zoals elke Kia geleverd met 7 jaar garantie.

Ook nieuw dit jaar is de Kia Rio, die zowel als drie- of vijfdeurs in Brussel te zien zal zijn. Het model werd visueel een stuk aantrekkelijker gemaakt, waardoor het zijn concurrenten als de Volkswagen Polo en Toyota Yaris moeilijk kan maken. Uiteraard werd ook het interieur niet vergeten, met betere materialen en een fraaie vormgeving. Onder de motorkap is er keuze tussen een 1.2 benzine met 85 pk, een 1.4 benzine met 109 pk of twee dieselmotoren. Het gaat specifiek om een 1.4-liter diesel met 90 pk of een 1.1-liter diesel met 75 pk en een CO2-uitstoot van 85 gram/km. De Kia Rio is er al vanaf 13.690 euro. Naar goede gewoonte is ook hier 7 jaar garantie standaard.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...