Mazda CX-5
Mazda zal in Paleis 7 van het Autosalon te vinden zijn met drie nieuwigheden, de CX-5 wordt echter de grootste ster op de Mazda-stand.

De Mazda CX-5 ging reeds in première op het autosalon van Frankfurt, maar dat neemt niet weg dat het de belangrijkste nieuwigheid wordt voor Mazda in Brussel. De nieuwe Crossover van het merk maakt er zijn Belgische première en positioneert zich logischerwijs onder de CX-7. Onder de motorkap is er bij de lancering keuze tussen een 2-liter benzine met 165 pk of een 2.2-liter turbodiesel met 173 pk. Dankzij de SKYACTIV motortechniek zouden beide motoren prestaties en zuinigheid moeiteloos combineren.

Naast de Mazda CX-5 is er in Brussel ook plaats voor de facelift van de Mazda3. Het merk heeft alle koetswerkvarianten wat opgefrist, zo werden de voor- en achterbumper hertekend, werden de achterlichten op de hatchback zo ver mogelijk opzij geplaatst voor een atletische look en kreeg ook het velgengamma een update. Binnenin werd het instrumentenpaneel opgefrist, waardoor het leesbaarder zou moeten zijn. Onder de motorkap krijgt het model er een nieuwe motor bij: een 1.6 benzine met Activematic-transmissie. In totaal staat de teller hierdoor op 8 aandrijfmogelijkheden: 5 benzinemotoren en 3 zelfontbranders. De topversie blijft de Mazda3 MPS, waarbij een 2.3-liter turbomotor een vermogen levert van 260 pk gecombineerd met een motorkoppel van 380 Nm. Dankzij allerlei kleine aanpassingen zijn alle motoren ook iets zuiniger dan voorheen.

Als derde nieuwigheid zal Mazda de MX-5 Cup voorstellen, een raceversie die vanaf 2012 op onze circuits terug te vinden zal zijn in een eigen Cup. Daarnaast wordt het volledige gamma in Brussel voorgesteld, enkel de BT-50 zal er niet zijn. De Mazda2 en Mazda3 krijgen daarnaast een speciale Black&White Edition, waarbij de wagens in zwart met wit dak of wit met zwart dak worden uitgevoerd en voorzien worden van een rijke uitrusting. Meer info over de verschillende salonvoorwaarden bij Mazda vind je hier.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo