Spyshots: BMW M3

BMW M3 2014
De M-versie van de nieuwe BMW 3-Reeks werd reeds gespot op en rond de Nürburgring.

De nieuwe BMW 3-Reeks werd nog maar net onthuld, op de nieuwe M-versie ervan is het dus nog even wachten. Natuurlijk wordt de wagen nu reeds volop ontwikkeld en getest, spyshots zijn dus onvermijdbaar. Hoewel de wagen nog hevig vermomd is, vertellen meerdere details ons dat het ongetwijfeld gaat om de nieuwe M3. De wielkasten werden uitgeklopt, de remschijven en velgen namen een maatje toe, maar natuurlijk ook de vier uitlaatpijpen vallen meteen op.

Welke motor er in de nieuwe M3 komt te liggen, is voorlopig nog onduidelijk. Geruchten spreken alvast over een 3.3-liter zescilinder met maar liefst drie turbo’s. Adieu achtcilinder. We krijgen wel meer vermogen als (magere) troost: 450 pk ten opzichte van de 420 pk in de M3 E92. Voorlopig gaat het slechts om geruchten, maar ze zijn zeer aannemelijk. De M5 heeft turbo’s, de 1-Reeks M Coupé heeft turbo’s… Het era van atmosferische M’s lijkt stilaan ten einde. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Spyshots: BMW M3"

 1. Wolf 20-10-2011 om 12:41

  En iedere autojournalist maar roepen dat dit vooruitgang is ( 6 turbo ipv 8 vrijademend) maar weg is de beleving. Dat hij zuiniger is en harder kan is m.i. ondergeschikt aan de emotie die er uit gefilterd wordt met als ongekroonde koning Audi Steriel de Eerste.
  Is dit vooruitgang?

 2. TDB 20-10-2011 om 13:04

  @Wolf

  ik zei niet dat dit een vooruitgang was,
  onvermijdelijk is het hoogstwaarschijnlijk wel. 

 3. mrnix 20-10-2011 om 18:13

  volgens mij kan je even veel plezier uit een 6-cylinder halen als uit een 8 cylinder, kijk maar naar een porsche of even herinneren aan Mercedes AMG C32?

 4. TDB 21-10-2011 om 12:40

  Voor de E92 had de M3 immers al een zescilinder onder de motorkap,
  allthans wel atmosferisch… 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...