Frankfurt ’11: Nieuwe Fiat Panda

Fiat Panda
Fiat stelt op het autosalon van Frankfurt de nieuwe Fiat Panda voor, net als zijn voorganger kenmerkt het zich door zijn eenvoud.

De Panda bestaat ondertussen al 31 jaar als goedkope stadswagen van het merk. Het model is uitermate populair, in veel Italiaanse steden kan je geen blik op het straatbeeld werpen zonder er enkele te spotten. In totaal ging de Panda dan ook 6,5 miljoen keer over de toonbank, best indrukwekkend. De nieuwe Panda is extra moduleerbaar en is 1,64 meter breed, 1,55 meter hoog en 3,65 meter lang. Zijn compacte afmetingen herbergen echter wel een maximale binnenruimte die geschikt is tot 5 inzittenden.

Onder de motorkap van de nieuwe Panda komen een hele reeks milieuvriendelijke motoren. Eerst en vooral gaat het om de nieuwe TwinAir motor met 85 pk, daarnaast volgt ook nog een versie zonder turbo van deze tweecilinder, goed voor 65 pk. Verder kan je ook kiezen voor een 1.2-liter grote viercilinder met 69 pk en een 1.3-liter grote dieselmotor die voor 75 pk zorgt. Bij de lancering is enkel voorwielaandrijving beschikbaar, later zal ook een 4×4 variant worden toegevoegd.

De Fiat Panda zal beschikbaar zijn met drie uitrustingsniveau’s, 10 kleuren, vier interieurs, 2 wielomlijstingen en 2 verschillende maten lichtmetalen velgen. Je kan de Fiat Panda op meer dan 600 manieren uitrusten naar eigen goeddunken dus. Voor de navigatie werkt Fiat terug samen met TomTom. Dankzij Blue&Me TomTom LIVE kan je niet alleen je weg naar huis vinden, maar ook handenvrij bellen en nog veel meer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...