Seat geeft de Exeo een kleine facelift

Seat Exeo 2012
Seat heeft zijn Audi A4 lookalike een update gegeven, de wagen komt naar Frankfurt.

Dat de Seat Exeo uit 2008 in feite niets anders was dan een Audi A4 van de vorige generatie, hoeven we niemand meer te vertellen. In Frankfurt komt Seat met een update van de wagen, al blijven de wijzigingen minimaal. De Exeo wordt alvast nog meer A4, met voortaan leds die in de lichtblokken werden verwerkt. De koplampen zelf werden een stuk scherper uitgesneden en zijn voortaan optioneel te bestellen met Bi-Xenon techniek. Het sportieve aspect van de Exeo moet meer naar voren komen met nieuwe 17-inch en 18-inch lichtmetalen velgen.

De grootste wijzigingen spelen zich echter af onder de motorkap. De TDI dieselmotoren werden een stuk schoner en zuiniger. Bij zowel de 120 pk en 143 pk versie werd de CO2-uitstoot met zo’n 7 g/km verminderd, waardoor de sedan onder de 130 g/km grens komt te zitten. Verantwoordelijk daarvoor is hoofdzakelijk de introductie van start/stop-technologie. De meest krachtige Exeo is aan de andere kant deze met de 2.0-liter TSI die een vermogen levert van 210 pk. Seat brengt de facelift van de Exeo en Exeo ST (de breakversie) mee naar Frankfurt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Seat geeft de Exeo een kleine facelift"

  1. kristofl 26-08-2011 om 21:46

    Tis en blijft een mooie auto. Maar de zijflanken hadden ze toch iets minder audi mogen maken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...