Fiat wil met nieuwe modellen groeien in Europa

Fiat TwinAir Turbo
Fiat wil een groter marktaandeel bereiken in Europa, daarvoor zal het in het tweede deel van dit jaar nieuwe modellen lanceren.

Fiat, dat 25% van de Chrysler Groep in handen heeft, verkoopt het grootste deel van zijn voertuigen in Europa, waar verwacht wordt dat de verkopen in de automarkt nog zullen terugvallen in vergelijking met de andere continenten. Marchionne wil echter het marktaandeel van Fiat verhogen door nieuwe modellen te lanceren. In de eerste twee maanden van het jaar zag de Fiat Groep zijn verkopen terugvallen met 18,4% tot 156.937 verkochte voertuigen. Ook het marktaandeel daalde, dit van 9,2% vorig jaar tot 7,5% dit jaar.

De Italiaanse autobouwer krijgt klappen, niet alleen door een beperkt aanbod aan nieuwe modellen, maar ook door het opzeggen van de schrootpremie in thuisland Italië. Dit jaar wil Fiat het tij keren, zo zal het een nieuwe versie van de Panda voorstellen en krijgen de Lancisti de Thema, Voyager en Ypsilon te verwerken. Of dat echter genoeg zal zijn om de verkoopcijfers op te krikken valt nog af te wachten. (Via: AutoNews)

Lancia New Ypsilon

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...