Officieel: Fiat Freemont

Fiat Freemont
Fiat zal op het autosalon van Genève de Fiat Freemont voorstellen, de wagen wordt op basis van de Dodge Journey gebouwd.

Je hebt geen bril nodig om te zien dat de Fiat Freemont op de Dodge Journey gebaseerd is, dit is namelijk het eerste voorbeeld van hoe Fiat in Europa Dodge modellen zal rebadgen. Behalve een nieuwe grille, andere bumpers en nieuwe velgen zijn er maar weinig verschillen met de Journey. De Fiat Freemont zal begin maart op het autosalon van Genève staan en midden 2011 moeten de eerste modellen bij de dealers te vinden zijn. De Fiat Freemont wordt gebouwd in Mexico, in dezelfde fabriek waar de Fiat 500 voor de Amerikaanse markt geproduceerd wordt.

Met de Freemont wil Fiat de noden van gezinnen die op zoek zijn naar een ruime, comfortabele en veelzijdige wagen voor dagelijks gebruik of een weekendje weg vervullen. De naam Freemont moet het gevoel van vrijheid en het plezier van avontuur benadrukken. De Freemont is 4,89 meter lang, 1,88 meter breed en 1,72 meter hoog en biedt daarmee erg veel ruimte. De wielbasis van 2,89 meter is daarnaast de grootste in zijn segment. Er is plaats voor 7 zitplaatsen, die makkelijk bereikbaar zijn dankzij deuren die tot 90° openen. De derde rij stoelen kan daarnaast makkelijk neergeklapt worden om zo een vlakke laadvloer te vormen. De maximale laadruimte bedraagt 1.461 liter.

Terwijl het exterieur niet veel afwijkt van de Dodge Journey heeft Fiat wel de moeite genomen om het interieur volledig te vernieuwen. Zo is er plaats voor zachtere materialen, chromen elementen, een nieuw instrumentenpaneel en een innovatief infotainmentsysteem met groot touchscreen. Onder de motorkap is er bij de start ook enkel plaats voor Fiat motoren. Zo zal je kunnen kiezen tussen een 2.0 MultiJet met 140 pk of 170 pk in combinatie met een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving. Later volgen nog twee versies met vierwielaandrijving, hier zal je kunnen kiezen tussen de 2.0 MultiJet met 170 pk of de Chrysler 3.6 V6 met 276 pk in combinatie met een automatische transmissie. Fiat heeft daarnaast ook de ophanging en stuurinrichting aangepast om nog accurater en directer te kunnen sturen.

De Fiat Freemont zal in twee versies gekocht kunnen worden, een basis en luxueuze versie. Beide bieden ze zeven zitplaatsen, drie zones airco, keyless entry, cruise control, een geavanceerde boordcomputer, bandendrukcontrole, mistlampen, touchscreen radio met kleurenscherm en functietoetsen aan het stuur. De luxueuzere versie zal daarenboven beschikken over 17″ velgen, touchscreen radio met 8,4″ scherm, SD en DVD speler, Bluetooth, parkeersensoren, automatische lichten, privacy glas achteraan en dakrails. De veiligheid wordt telkens gewaarborgd dankzij 7 airbags, ABS, ESP, Hill-Holder en ERM.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Officieel: Fiat Freemont"

 1. Bert 24-01-2011 om 23:10

  Ik vind hem zeker niet lelijk, maar hij is wel heel erg Dodge en weinig Fiat.. Een meer familiale look zou beter passen bij het merk.

 2. hpn 25-01-2011 om 7:19

  inderdaad triest; past totaal niet in het gamma van Fiat, er zit geen Fiat spirit in; ik ben niet echt een fan van Fiat maar ze moeten toch hun eigen stijl behouden; Fiat beschikt natuurlijk niet over VW budgetten, maar ze waren beter van Chrysler af gebleven.
  Dit wordt een flop. 

 3. max 16-03-2011 om 13:37

  bah, als Dodge Journey rijder vind ik het verschrikkelijk dat Fiat dit model na 2 jaar al overneemt!  Ik wou een “stoere Dodge” rijden en geen Fiat familiebus.  Als ik bedenkt dat het een Multipla imago krijgt zet ik hem morgen te koop.

  Heel jammer voor de Dodge liefhebbers.  Ik had liever gehad dat een upgrade merk de Journey had overgenomen als BMW, Audi of Mercedes.  Fiat is een dikke downgrade voor zo’n auto en maakt hem een pak minder waardevol.

 4. jam 23-06-2011 om 20:53

  Wel van upgrade merk gesproken, mijn BMW staat te koop. Ben geen Fiat fan, maar de testrit met de Freemont is ons zéér goed bevallen. Vandaar onze aankoop. Fiat is blijkbaar aan een remonte bezig. En met Dodge over te nemen hebben ze een goede zaak gedaan. Ze zullen met tijd wel hun eigen lijn invoeren. Wens hun alvast veel succes.

 5. PJS 23-06-2011 om 21:04

  @Jam; Proficiat met je aankoop!

 6. lorenzo 03-08-2011 om 21:52

  jam
  ik rij zelf met een dodge journey nu 2 jaar ben er fier op
  dat de moter meevald van de dodge journey is normaal want die
  is van een mercedes het zou erg zijn van niet

  dat fiat dodge overpakt vind ik een heel mindere zaak voor de naam aleen
  waar niemand rekening mee houd is dat alle stukken verdubbeld zijn van prijs
  overlaatst nieuwe koplamp moeten steeken nrml 400€ nu aan de toffe prijs van 800€
  met veel dank aan de groep fiat

  veel succses met je nieuwe wagen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...