Realistische impressie: BMW M5

BMW M5 2011
De komst van de nieuwe BMW 5-Reeks luidt de komst van een nieuwe BMW M5 aan. Hoe die er ongeveer uit zal zien, lees je hier.

Het recept om van een BMW 5-Reeks naar een BMW M5 over te gaan, is eenvoudig. Men neme een 5-Reeks en legge er een gigantische 4.4 liter V8-motor in die we ook kennen van de BMW X5M en X6M. Het vermogen daar bedraagt 555 pk, bij de M5 zou dat eventueel nog wat meer worden.

Dat gigantisch blok behoeft natuurlijk nog enkele aanpassingen, onder andere de ventilatie van de motor moet verbeterd worden. Daarom zie je bij de M5 luchtinlaten opzij. De M-divisie van BMW monteert naast die luchtinlaten ook 4 uitlaten, twee aan elke kant. Deze uitlaten moeten de wagen niet alleen helpen van zijn overbodige gassen kwijt te geraken, ze vormen ook een heerlijk geluid dat de M5 onderscheidt van de standaard 5-Reeks. (via CS)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Realistische impressie: BMW M5"

  1. Mrnix 11-04-2010 om 15:32

    hij ziet er minder saai uit als de vorige 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...