Officieel: BMW Z4 GT3

BMW Z4 GT3
De BMW Z4 GT3 werd begin maart voorgesteld, ondertussen zijn de eerste exemplaren aan privé BMW-teams geleverd.

Die teams zijn ondertussen druk bezig met het afstellen van de wagens, om die dan uiteindelijk  te gebruiken tijdens verschillende kampioenschappen. De kampioenschappen waar de wagens aan kunnen deelnemen, zijn onder meer de GT3 kampioenschappen, maar ook 24-uren races en de ADAC GT-masters. De BMW Z4 GT3 voldoet – zoals de naam doet vermoeden – aan alle normen die de FIA oplegt om aan de GT3-races te mogen deelnemen.

Onder de motorkap schuilt een 4.0 liter grote achtcilinder die de BMW M3 GT2 ook gebruikt. Die genereert zo’n 480 pk. De kracht wordt naar de wielen overgebracht via een sequentiële zesbak met een Quickshift-functie. Om het geheel veilig te houden, beschikken chauffeurs onder meer over ABS en tractie controle.

De BMW Z4 GT3 legt 1.200 kg in de schaal, wat bijzonder weinig is. Die komt onder meer door het gebruik van een lichtgewicht metaal. De beginprijs van deze racer komt neer op €298.000, inclusief BTW. Echt goedkoop is dat natuurlijk niet, maar je krijgt er wel behoorlijk wat prestaties voor terug.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: BMW Z4 GT3"

  1. Mrnix 22-03-2010 om 17:58

    dit is egt een lelijk scharminkel xD

  2. Kristof L 22-03-2010 om 18:14

    vreemd 3e stoplicht…

  3. dieter 30-07-2010 om 22:41

    wablief een lelijk scharminkel ! dit is wel een van de schoonste gt’s voor het ogenblik zeker

Reageer

Reactie aan het plaatsen...