Autosalon Geneve 2010: de tuners

Tuning Geneva
Naast al het groen geweld en de vaste supercars had het autosalon van Genève ook veel te bieden op het gebied van tuning. Voor sommigen is het heiligschennis, voor anderen is het meer een passie. We geven een kort overzicht.

Tuning in Genève verschilt duidelijk van het soort dat wij af en toe tegenkomen op onze wegen. Waar men hier soms te gemakkelijk grijpt naar een nieuwe bodykit, een veel te grote spoiler en wat fake badges kiezen ze bij Abt, Mansory, Techart, … resoluut voor de grote wijzigingen. Geen plastiek, maar overal een overvloed aan hightech materialen, voornamelijk carbon. Op het zicht moeten we vaak even denken welk model er als basis genomen werd, want vaak herkennen we bijna niets meer. Motorisch merken we ook bijna geen gelijken, zo merken we frequent vermogens van over de 600pk, zelfs in een SUV.

Tuning blijft een Duitse tendens, maar her en der valt er ook eens een Italiaan of een Brit door de tuningmand. Populairste model op deze editie was ongetwijfeld de Porsche Panamera, die we bij verschillende merken tegenkwamen. Porsche scoort wel vaker in de wereld van de tuners, zo zijn er bijna evenveel tuningedities van de 911 als ze zelf modellen uitgebracht hebben.

Sommigen snappen echt niet waar dit om draait en vinden het zo lelijk als het maar zijn kan, anderen kunnen het dan wel weer appreciëren. De keuze is zoals altijd aan jullie, maken of kraken?

Deel dit bericht:

7 reacties op "Autosalon Genève 2010: de tuners"

 1. XliljeezyX 09-03-2010 om 15:01

  Mansory bouwt naar mijn mening echt geweldige creaties!

 2. PJS 09-03-2010 om 15:03

  Die Rolls kan je nu toch moeilijk geweldig noemen?

 3. XliljeezyX 09-03-2010 om 15:05

  Vind je? ik vind het wel een mooi hebben dingetje.

 4. Mrnix 09-03-2010 om 17:20

  i love brabus 😀
  na mansory trekt op nt vl vind ik 🙂
  en de meeste porsches zn lelijk…

 5. Kristof L 09-03-2010 om 18:27

  Jongens jongens.. voor mij zit er ook niet veel soeps tussen. Ik hou eerder van subtielere tuning.

 6. PJS 09-03-2010 om 18:28

  Het enige wat mij kan bekoren is de shooting brake versie van de Bentley Continental: de Flying star.

 7. Mrnix 10-03-2010 om 15:52

  ik ben volledig met kristof eens 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...