Officieus: BMW 5-Reeks GT

bmw_5-reeks_gt
Eigenlijk wisten we allemaal al hoe de BMW 5-Reeks GT er ging uitzien, je hoefde gewoon naar de conceptcar te kijken. Nu hebben we officiële plaatjes, die weliswaar nog niet officieel vrijgegeven zijn.

Binnenkort wordt de BMW 5-Reeks GT onthuld en daarvoor heeft BMW natuurlijk persfoto’s nodig. Spijtig genoeg kon het merk niet verhinderen dat enkele foto’s al voortijdig lekten. Het conceptmodel van BMW 5-Reeks GT werd in Genève voorgesteld en was een grotere en langere versie van de huidige BMW 5-Reeks.

Wat de BMW 5-Reeks GT precies is, is echter nog niet duidelijk. De wagen is zowel SAV als MPV als vierdeurscoupé en doe zo maar verder. 1 ding is zeker: de wagen is groter geworden dan de BMW 5-Reeks en kan daarom misschien handiger zijn voor gezinnen. En mocht je gezin 2 ruziënde kinderen tellen, kan je nog steeds voor de gescheiden achterbank kiezen met een middenconsole. Het interieur ziet er redelijk goed uit, maar of dat van de buitenkant ook gezegd kan worden, is een andere zaak. De BMW-stijlkenmerken passen misschien niet direct op een dergelijke wagen of misschien is het nog even wennen?

Het motorengamma zal wellicht bij een 3.0 liter biturbo beginnen, die onder de motorkap van de 535i GT zal liggen en 306 pk levert. Verder is er de 4.4 liter twin-turbo V8 die 408 pk levert en onder de motorkap van de BMW 550i GT zal schuilen. Dieselaars beginnen bij een 3.0 liter 530d GT, die 235 pk levert en 100 km/u bereikt na 6,9 seconden .

De onthulling zal plaatsvinden op de IAA in Frankfurt, de verkoop zal normaalgezien enkele maanden later van start gaan. (via Carscoop)

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

BMW 5-Reeks GT

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieus: BMW 5-Reeks GT"

 1. XliljeezyX 22-05-2009 om 12:34

  ben benieuwd naar hoe die achter stoelen zitten.. ze zien er namelijk wat apart uit.

  Nu nog de sedan en de touring versie. waarschijnlijk zullen die niet veel verschillen van dit model..

 2. PJS 22-05-2009 om 13:18

  Nee BMW, zo moet het niet!!!

 3. _________ 22-05-2009 om 13:27

  Ik vind hem wel wat hebben

 4. Willem 22-05-2009 om 14:24

  Alweer een nutteloze auto erbij!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...