BMW’s Night Vision gaat voetgangers herkennen

BMW Night Vision Voetgangers
BMW werkt aan een volgende generatie van BMW’s Night Vision die in staat zal zijn om voetgangers op de weg te herkennen.

BMW zal het systeem zo ontwikkelen dat de bestuurder gealarmeerd wordt als er een aanrijding dreigt met een voetganger. Het systeem werd door BMW getest gedurende 250.000 nachtelijke kilometers en zal voor het eerst gebruikt worden in de nieuwe BMW 7-reeks die begin volgend jaar op de markt komt.

De nieuwe generatie Night Vision bevat nog meer nieuwe feautures, zo zullen camera’s achter de voorruit de borden voor maximum snelheid lezen. De bestuurder wordt op die manier gewaarschuwd als deze te snel rijdt. Uiteraard valt deze functie uit te schakelen en blijft het bij een waarschuwingssignaal, de auto zal niet automatisch worden begrensd. (Via BMWblog & Sjoerd)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...