Fiat introduceert tweecilinder

Fiat tweecilinder
Less is more moeten ze bij Fiat gedacht hebben, nu veel merken naar compacte 4cilinder turbomotoren overstappen zet Fiat de volgende stap: de tweecilinder turbomotor.

Het lijkt erop dat Fiat de tweecilindermotor in twee versies zal uitbrengen: een 0,7 liter en 0,9 liter. De kleinste heeft een vermogen van 80 pk en een koppel van 125 Nm. De 0,9 liter Multiair turbomotor wordt de krachtigste van de twee. Deze is beschikbaar met een vermogen van 90 of 110 pk. De CO2-uitstoot blijft volgens Fiat onder de 100 gram per kilometer.

De nieuwe tweecilinders zijn bestemd voor de Fiat Panda en 500. Deze zullen vanaf 2009 beschikbaar zijn met tweecilinders. Op termijn zullen de compacte turbomotoren ook hun weg vinden naar de Grande Punto.

Fiat tweecilinder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...