BMW X5 met EfficientDynamics

BMW X5
Alhoewel de nieuwe X5 nog maar 6 maanden op de markt is vond BMW het tijd om het nieuwe modeljaar 2008 in te luiden met enkele veranderingen.

Vanaf nu is de X5 ook leverbaar met een 3.0sd twinturbodiesel, met deze 286 pk sterke motor sprint de zware X5 in 7 seconden van 0 naar 100 km/h. Desondanks blijft het gemiddeld verbruik dankzij EfficientDynamics op 8,2 liter per 100 km steken.

Het EfficientDynamics systeem slaat remenergie op en schakelt de klimaatregeling uit bij zware belasting. Alle X5’s beschikken over kleppen in de grille die ter verbetering van de luchtweerstand verder openen of dichtgaan, afhankelijk van de omstandigheden.

Ook nieuw voor modeljaar 2008 is een speciale vulingang voor de dieseltank. Hierdoor is het met de 3.0d en de 3.0sd niet meer mogelijk een verkeerde brandstof te tanken, er kan alleen nog een dieselvulpistool in dankzij een speciale klep. Handig voor verstrooide mensen…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...