Officieel: Lexus NX Overtrail SUV (2024)Voor de echte avonturiers heeft Lexus nu de stoere NX Overtrail in de aanbieding, een verhoogde uitvoering met exclusieve details.

Neen, het is geen (late) 1 april grap. De NX Overtrail is effectief de meer avontuurlijke evenknie van de huidige Lexus NX SUV! Zowaar gemaakt om ook op landelijke wegen vlot vooruit te komen. Daardoor maakt de Japanse luxewagenbouwer direct duidelijk dat diepgaand offroad avontuur niet aan de orde is.

De NX Overtrail komt met een verhoogde bodemvrijheid (15 mm) en 18” lichtmetalen velgen met dikke terreinbanden. Diverse elementen (oa buitenspiegelbehuizingen, portiergrepen, wielkastlijsten en dakrails) hebben een zwarte afwerking. En de spindelvormige grille krijgt extra nadruk dankzij een licht metallic gepolijst frame en maaspatroon!

Naast zes gekende koetswerkkleuren kan je de NX Overtrail ook in de exclusieve Moon Dessert lakkleur verkrijgen! In het interieur vinden we duotone sportstoelen en wederom een unieke afwerking voor de portierpanelen en sierlijsten terug.

De basisgedachte van de NX Overtrail mikt nog steeds op een comfortabel, ontspannend en rustgevend rijgedrag. Daarvoor rekenen ze zelfs op een innovatieve airco (met minuscule watermoleculen) die bacteriën, virussen, schimmels en nare geurtjes bestrijdt. Maar zowaar ook een hydraterend effect heeft om het haar en de huid van de inzittenden te verfrissen! Inderdaad, Omotenashi (Japanse gastvrijheid) op z’n best.

De Belgische Lexus verdeler kan de klassieke hybride NX350h Overtrail (244 pk, vanaf 74.170 euro) en NX450h+ plug-in hybride (309 pk, vanaf 79.510 euro) aanbieden. Beide uitvoeringen zijn uiteraard voorzien van vierwielaandrijving (AWD) zoals de stoere looks insinueren. Ook de achterwielophanging werd bovendien verstevigd. Voor een klassieke Lexus NX heb je 55.850 euro (NX350h FWD) nodig.