Officieel: Jaguar F-Type ZP Edition V8 575 pk (2023)Na een rijkelijkere carrière neemt Jaguar met de F-Type ZP Edition afscheid van (luidkeelse) sportwagens met een benzinemotor…

Afgezien van het feit dat de zuiver elektrische Jaguar I-Pace crossover er vrij vroeg bij was bleef het op EV vlak nadien zéér stil bij de luxueuze Britten. Daar komt spoedig verandering in want Jaguar werkt aan een zuiver EV gamma, de huidige modellen worden in de komende jaren volledig uitgefaseerd. Ook voor de blitse F-Type is er dus geen plaats meer…

Na meer dan 75 jaar sportwagens met een verbrandingsmotor te hebben geproduceerd komt er gelukkig een waardig F-Type afscheid. Dit in de vorm van de Jaguar F-Type ZP Edition waarbij de succesvolle E-Type racewagens uit 1960 de inspiratiebron vormden.

Slechts 150 exemplaren zullen geproduceerd worden met keuze tussen twee exclusieve kleurstellingen (Oulton Blue Gloss en Crystal Grey Gloss). Beiden zijn voorzien van handgelakte Porcelain White Gloss rondellen in racestijl op de portieren en omlijsting van de radiatorrooster. Een “1 van 150” SV Bespoke plaatje en 20″ velgen moeten het geheel afmaken.

Ook ligt er steeds een onvermoeibare 5.0-liter V8 benzinemotor voorin met 575 pk / 700 Nm! Goed voor de 0-100 km/u sprint in 3,7 seconden en een topsnelheid van 300 km/u.

De F-Type ZP Edition is in 2024 zowel als coupé of cabrio te verkrijgen, informeer gerust eens bij de lokale Jaguar Land Rover concessiehouder voor een Belgisch prijskaartje. Voor een reguliere F-Type R75 met 575 pk vragen ze ginds minstens 136.300 euro.

Vaarwel prachtige F-Type, bedankt voor alles…