Officieel: Jaguar F-Type (2019)

Officieel: Jaguar F-Type (2019)De nieuwe Jaguar F-Type doet het met méér technologie, krachtigere motoren en een frissere vormgeving.

De meest spraakmakende Jaguar (de I-Pace EV SUV laten we even buiten beschouwing) is nog steeds de F-Type. Die blitse sportwagen (te verkrijgen als Coupé en Convertible) is sinds 2013 onder ons waardoor de tijd rijp was voor een grondige update. Jaguar spreekt zelf van een nieuw model, wie goed kijkt en vergelijkt zal concluderen dat de wijzigingen eerder evolutionair dan revolutionair zijn. Al is er wel een opgewaardeerd chassis met nieuwe veren, schokdempers, stabilisatorstangen en gewrichten achteraan wat moet bijdragen tot de nodige rijdynamiek.

De nieuwe F-Type trekt alvast de aandacht naar zich toe met een nieuwe grille (à la XE) met dunne LED lichtblokken (voor+achteraan) en hertekende luchtinlaten. In de personalisatiegids staan er nieuwe 20” lichtmetalen tienspaaks Gloss Black velgen met Diamond Turned afwerking.

Binnenin oogt het geheel bijzonder knap en hoogwaardig afwerkt, op technologisch vlak verwelkomen we een 12,3” digitaal dashboard naast het bestaande – maar verbeterde – 10” Touch Pro infotainmentsysteem met moderne goodies zoals Apple CarPlay / Android Auto, DAB, slimme navigatie en over-the-air updates. De royaal bemeten zetels moeten het nodige zitcomfort bieden.

Op motorisch vlak noteren we wel enkele grote/interessante nieuwigheden. Zo verdwijnt de 380 pk sterke V6 uit het Europese aanbod, in China en Noord-Amerika zal deze optie wel beschikbaar blijven. Wij hebben de keuze uit een 2.0-liter viercilinder (300 pk), een nieuwe 5.0-liter V8 met 450 pk / 580 Nm of de 5.0-liter V8 voor de 575 pk / 700 Nm sterke R topversie (+25 pk). De manuele versnellingsbak werd geschrapt wegens te beperkte interesse, naast de standaard achterwielaandrijving is er ook vierwielaandrijving voorhanden.

De 8-traps Quickshift werd geherkalibreerd voor nog snellere en scherpere schakelovergangen terwijl de soundtrack wederom “intens” moet zijn. Al kan je dat bij de V8’s ook wat temperen met de Quiet Start functie om de buren te vriend te houden.

De vernieuwde Jaguar F-Type rolt nog steeds als Coupé en Convertible van de band in Castle Bromwich (Verenigd Koninkrijk), Belgische bestelbonnen worden reeds opgenomen aan minimaal 65.100 euro. De eerste exemplaren verwachten we tegen de lente. Om de lancering kracht bij te zetten is er uiteraard een goed uitgeruste First Edition voorhanden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...