Officieel: Jaguar F-Type Collector’s Fifty 300 pk (2024)Met de gelimiteerde F-Type Collector’s Fifty uitvoering neemt Jaguar (nogmaals) afscheid van haar iconische sportwagen.

Tegen 2025 wil Jaguar een volledig elektrisch luxemerk zijn, met unieke, expressieve wagens die worden gekenmerkt door baanbrekende technologieën en visionair design. De luidkeelse F-Type past jammer genoeg niet in dat plaatje en moet dus op pensioen. Na de F-Type 75 en F-Type ZP Edition volgt er nu nog een uitzwaaiversie, eentje speciaal voor de Belgische en Luxemburgse markt.

Deze Jaguar F-Type Collector’s Fifty wil een ode zijn aan het iconische tijdperk waar sportwagens gewoon fier konden zijn op hun performante verbrandingsmotor. Met een beperkte oplage van slechts 50 stuks (35x Coupé en 15x Convertible) is het een knipoog naar de rijke geschiedenis van exclusieve bolides aldus de Britse autobouwer. Historisch gezien is de Collector’s Fifty benaming ook een verwijzing naar het einde van de E-Type productie in 1974. Inderdaad, dat is ook alweer 50 jaar geleden!

De F-Type Collector’s Fifty uitvoering is er louter in de British Racing Green en Eiger Grey koetswerkkleuren. Steevast in combinatie met een Tan Windsor lederen interieur. Ook de 300 pk sterke 2.0-liter viercilinder behoort tot de basisuitrusting. Net zoals de 20” velgen, Full Extended Leather Upgrade, premium sfeerverlichting, keyless entry, elektrisch verstelbare stuurkolom (met geheugenfunctie) en 12-voudig verstelbare (gekoelde/verwarmde) zetels. Uniek is de Collector’s Fifty badge waarmee je ongegeneerd kan pronken bij vrienden, familie, buren en omstaanders.

De Belgische prijs voor de Jaguar F-Type Collector’s Fifty ligt op respectievelijk 79.950 euro (Coupé) of 84.850 euro (Convertible). De toekomstige eigenaars mogen ook genieten van een tweedaagse trip richting de Champagnestreek nabij Reims. Meer info bij de lokale Jaguar – Land Rover verdeler!