Belgische prijs Lexus LBX (2023): vanaf 33.580 euroBij deze kennen we de prijs van de Lexus LBX crossover die mikt op het nodige succes in Europa met zijn stoere looks, premium afwerking en zuinige hybride motorisatie.

De LBX nieuwkomer mag dan nog de benjamin van het Europese Lexus gamma zijn, aan torenhoge ambities geen gebrek. Misschien niet geheel onterecht gezien de blijvende interesse voor kleurrijke SUV’s en crossovers. Naast een zuinige hybride aandrijflijn en gemakkelijke instap krijgt de Lexus LBX ook een frisse uitstraling mee. Al zijn de Japanners voornamelijk fier op hun kwalitatieve afwerking. Daarmee hopen ze het verschil te maken in het SUV B segment dat weinig tot geen premium telgen telt.

De LBX rekent steevast op een 1.5-liter VVT-iE hybride benzinemotor (klassieke HEV, zonder stekker dus) met 136 pk / 185 Nm. De 0-100 km/u acceleratie duurt 9,2 seconden en een topsnelheid werd niet gespecificeerd. Wel de zuinige inborst met een verbruik van slechts 4,4 liter per 100 km en 100 g/km CO2 uitstoot (WLTP). Standaard rekent de compacte Japanner op de voorwielen maar de diehard urban explorers kunnen voor E-Four vierwielaandrijving gaan. Als we de officiële communicatie mogen geloven staat de rijbeleving centraal in de aantrekkingskracht van de LBX!

Belgische prijs Lexus LBX

Intussen weten we ook welke prijs Lexus op de stoere LBX crossover plakt. Namelijk 33.580 euro voor een naamloos basismodel, nadien loopt het via de Elegant, Emotion, Relax en Cool uitrustingsniveau’s (Atmospheres genaamd) op tot 39.760 euro. In basisvorm uiteraard want je kan voor Comfort & Safety Pack, Executive Pack, Privilege Pack en een frisse lakkleur opteren. Voor diegene met keuzestress is er een rijkelijk uitgerust LBX Original Edition introductiemodel.

Nog wat extra budget voorhanden? Ga dan voor de digitale sleutel, Mark Levinson audiosysteem of elektrische kofferklep. In de koffer is er plaats voor 402 liter bagage, na het neerklappen van de achterbank (60:40) moet er nog meer bagage inpassen.

De Lexus LBX is vanaf nu te bestellen in het verdelernet, de eerste Belgische exemplaren arriveren tegen de lente van 2024.