Officieel: Lexus LBX Morizo RR Performance Concept crossover (2024)Gunt Lexus ons met de LBX Morizo RR Performance Concept alvast een glimp van een sportieve LBX topversie?!

Met de gloednieuwe LBX crossover wil Lexus duidelijk(er) een breder (lees: lager) segment aanspreken. Dit met een hoogwaardige afwerking, moderne technologie en zuinige aandrijflijn. Niet persé superspannend of spectaculair maar wel interessant voor de zakelijke rijder (m/v/x). Uitgesproken sportieve Lexus F modellen (zoals de GS F en RC F) passen niet meer in de actuele tijdsgeest. Maar wat als ze in Japan toch brood zouden zien in een hete LBX uitvoering?!

Met de LBX Morizo RR Performance Concept hebben die vraagstelling alvast zelf ingevuld. Dan zouden ze opteren voor de 305 pk / 400 Nm sterke 1.6-liter driecilinder zonder enige hybride ondersteuning. Niet toevallig de aandrijflijn die in de vernieuwde Yaris GR zit. Zowel vierwielaandrijving als een 8-traps automaat zorgen voor een vlotte krachtontplooiing. Naast wat zwarte details, dubbele uitlaat en aangedikte bumpers prijken er ook exclusieve 19” lichtmetalen velgen rondom. Desgewenst met diverse gele accenten.

De Morizo benaming is een rechtstreekse verwijzing naar de callsign die opperhoofd Akio Toyoda gebruikt wanneer hij (stevig) het circuit optrekt. Hopelijk helpt het om een (gelimiteerde?) serieproductie goedgekeurd te krijgen door de raad van bestuur. Tot dan kunnen ze je bij de Belgische Lexus verdeelpunten niet verder helpen. Wel kan je daar intussen een klassieke LBX crossover op de kop tikken, deze start bij 33.580 euro.